19 Haziran 2017 Pazartesi

Tarsus

  Tarsus Mersin ilinin ilçesidir. Tarihte en yaygın Kilikya olarak anılan bölgede bulunan ilçenin Hitit Uygarlığı başta olmak üzere köklü bir uygarlık geçmişi vardır. Tarsus şu anki nüfusuyla Türkiye'nin 54 ilinden büyüktür. 


Tarsus Ulu Cami

  Tarsus ülkemizdeki hakketiği değeri almayan yerleşim yerlerinden. Tam bir medeniyetler beşiği. Bu yönden o kadar zenginki Tarsus'un yerel halkıyla konuştuğumuzda yere kazmayı vurunca tarih fışkırıyor diyorlar. Hatta bu sebepten birkaç araziye yapılması planlanan binalar askıya alınmış. Eğer Tarsus'a geldiyseniz gidilmesi gereken yerlerin başında tamamı kesme taştan yapılan Tarsus Ulu cami'si geliyor.

Tarsus Ulu Cami

  Tarsus Ulu Cami'nin hem yakınında Kırkkaşık bedesteni yer almakta günümüzde bedesten hala kullanılıyor. Buraya geldiyseniz güzel bir hediyelik eşya alabilirsiniz. Bedesten 2004'te restore edildiğinden gayet güzel ve bakımlı. İçinde adeta tarihe yolculuk yapıyorsunuz. 


  Tarsus sadece tarihiyle değil doğasıylada insanı büyüleyen eşsiz bir yer. Berdan Nehri'nin oluşturduğu şelale görmeye değer bir güzelliğe sahip. Şelale tesisleşmiş. Restoranlarla, çay bahçeleri, köprüler, kafelerle güzel bir rahatlama, keyifli vakit geçirme merkezine dönüşmüş. 



Tarsus Şelaleleri

  Tarsus ilçesinde bulunan Eshab-ı Keyf herkesin malumudur. Yedi Uyurlar'ın tam olarak nerede bulunduğu bilinmiyor. Çeşitli rivayetler var hakkında. Bu rivayetlerin biri de bu mağarada uyuduklarıdır.

Eshab-ı Kehf

Eshab-ı Kehf'in hemen yakınında Taşkuyu mağaraları bulunmaktadır. Taşkuyu mağarasının bilinen toplam uzunluğu 470 metredir. Mağara birbirine bağlı galerilerden oluşuyor. Bu galerilerinin isimlerine Yedi Uyurlar'ın her birinin ismi verilmiş. Ayrıca Taşkuyu mağarası içerisinde, Türkiye mağaralarında nadir rastalanan aykırı oluşumlar egzantirikler ve mağara incileri bulunuyor. Tarsus'a geldiyseniz bu doğa harikası mağarayı mutlaka gezin. Yoksa üzülürsünüz :)



Taşkuyu Mağaraları


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Ahlat

   Ahlat, Bitlis ilinin bir ilçesidir. Nüfusu 22.000 civarında olup Van Gölü'nün kuzeybatısında yer almaktadır.    Şehrin en eski sa...