Tarsus Ulu Cami
Tarsus ülkemizdeki hakketiği değeri almayan yerleşim yerlerinden. Tam bir medeniyetler beşiği. Bu yönden o kadar zenginki Tarsus'un yerel halkıyla konuştuğumuzda yere kazmayı vurunca tarih fışkırıyor diyorlar. Hatta bu sebepten birkaç araziye yapılması planlanan binalar askıya alınmış. Eğer Tarsus'a geldiyseniz gidilmesi gereken yerlerin başında tamamı kesme taştan yapılan Tarsus Ulu cami'si geliyor.
Tarsus Ulu Cami
Tarsus Ulu Cami'nin hem yakınında Kırkkaşık bedesteni yer almakta günümüzde bedesten hala kullanılıyor. Buraya geldiyseniz güzel bir hediyelik eşya alabilirsiniz. Bedesten 2004'te restore edildiğinden gayet güzel ve bakımlı. İçinde adeta tarihe yolculuk yapıyorsunuz.
Tarsus sadece tarihiyle değil doğasıylada insanı büyüleyen eşsiz bir yer. Berdan Nehri'nin oluşturduğu şelale görmeye değer bir güzelliğe sahip. Şelale tesisleşmiş. Restoranlarla, çay bahçeleri, köprüler, kafelerle güzel bir rahatlama, keyifli vakit geçirme merkezine dönüşmüş.
Tarsus Şelaleleri
Tarsus ilçesinde bulunan Eshab-ı Keyf herkesin malumudur. Yedi Uyurlar'ın tam olarak nerede bulunduğu bilinmiyor. Çeşitli rivayetler var hakkında. Bu rivayetlerin biri de bu mağarada uyuduklarıdır.
Eshab-ı Kehf
Eshab-ı Kehf'in hemen yakınında Taşkuyu mağaraları bulunmaktadır. Taşkuyu mağarasının bilinen toplam uzunluğu 470 metredir. Mağara birbirine bağlı galerilerden oluşuyor. Bu galerilerinin isimlerine Yedi Uyurlar'ın her birinin ismi verilmiş. Ayrıca Taşkuyu mağarası içerisinde, Türkiye mağaralarında nadir rastalanan aykırı oluşumlar egzantirikler ve mağara incileri bulunuyor. Tarsus'a geldiyseniz bu doğa harikası mağarayı mutlaka gezin. Yoksa üzülürsünüz :)
Taşkuyu Mağaraları
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder