14 Mayıs 2017 Pazar

Kapadokya


   Uzun zamandır Kapadokya'ya seyahat etmeyi planlıyordum. En sonunda bir boşluk yakalayıp sırt çantalarımızı sırtlayıp Hüsam'la yola çıktık.Gaziantep otogarından kalkan Nevşehir Seyahat'le sabah 05.00 gibi Nevşehir'e vardık. Ordan yine aynı firmanın ücretsiz servisiyle 20 25 dakika gibi kısa bir sürede Göreme Otogarı'na geldik. Gelinebilecek en doğru zamanda gelmiştik Göreme'ye. Tam geldiğimiz vakit gün aydınlanıyordu ve balonlar yavaş yavaş göğe yükselmeye başlamıştı. Biz de bölgeden balonları en güzel şekilde izlenilebilecek seyir terasından bayrağımızın da dalgalandığı tepeye tırmandık. Gün doğumunda balonların havada süzülüşlerine tanıklık ettik. Bir rüya gibiydi muhteşem bir görsel şölendi. 


   Sıcak hava balonları sadece gün doğumunda uçuyorlar. Bölgenin esnafına bunun nedenini sorduğumuzda havanın en dingin olduğu vakit gün doğumu olduğundan kaynaklandığını söylediler. Bizim Kapadokya'ya gelme nedenimizde balonları ve gün doğumunu izleyip, fotoğraflayabilmekti. Bu açıdan şanslıydık.


   Bu bölgeye geldiyseniz Göreme'de bulunan açık hava müzesine de mutlaka uğrayın. Gidilip görülmesi gereken bir yer. İçerisinde birçok kilise barındıran bir antik şehir. Kiliselerin duvarlarında çeşitli çizimler var. Güzel görsellikler sunuyor ziyaretçilerine.


   

   Kapadokya'ya kadar geldiyeseniz bölgenin en hakim noktası olan Uçhisar Kalesi'ne çıkın mutlaka. Tüm Kapadokya'yı Uçhisar Kalesi'nden rahatlıkla gözlemleyebilirsiniz. Uçhisar Kalesi adından da anlaşılacağı üzere Uçhisar'da yer almaktadır. Pek gidilesi görülesidir efenim :)















Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Ahlat

   Ahlat, Bitlis ilinin bir ilçesidir. Nüfusu 22.000 civarında olup Van Gölü'nün kuzeybatısında yer almaktadır.    Şehrin en eski sa...