1 Mayıs 2017 Pazartesi

Efes Antik Kenti

  Efes bugünkü İzmir ilinin Selçuk ilçesi sınırları içerisinde bulunan, daha sonra önemli bir Roma kenti olan antik bir Yünan kentiydi. Kuruluşu Cilalı Taş Devri MÖ 6000 yıllarına dayanır. Efes, 2015'te ise Dünya Mirası olarak tescil edildi. 



  
  Efes'in kapısından girip biraz ilerlediğiniz vakit sol tarafınızda sizi antik tiyatro karşılıyor. Bu devasa antik tiyatro kesinlikle görülmeye değer. Bu antik tiyatronun kapasitesi 24.000'dir. Aynı zamanda dünyanın en büyük açık hava tiyatrosudur. 



                 

 Efes Antik Tiyatrosu 

 Şüphesiz Efes Antik Kenti'nin en önemli sembollerinden olan Celsus küüphanesi gerçekten hayranlık uyandırıyor. Müthiş bir mimarisi var. Bu yapı hem kütüphane hem de anıt mezar görevini üstlenmiş Roma döneminde. Kütüphane de kitap ruloları,duvarlardaki nişlerde saklanıyordu.

                                                  Celsus Kütüphanesi

   Efes Antik Kentini yılda 1.5 milyon insan ziyaret ediyor. Ülkemizin en önemli turizm merkezlerinden birisi. 



   
    Efes'e otobüsle ile gelmek isterseniz. İzmir Otogarından Selçuk'a hareket eden otobüsleri kullanabilisiniz. Selçuk'tan da bir dolmuşa binip Efes'e gelebilirsiniz. Benzer şekilde Kuşadası'ndan da ulaşım mümkün. 
   Şahsi aracınızla gelecekseniz. Selçuk ilçesinin İzmir'e uzaklığı 70 kilometredir. Aydın'dan gelecekseniz de 61 km yol katetmeniz gerekiyor. 

  

   Eğer yolunuz İzmir, Aydın taraflarına düştüyse mutlaka bu inanılmaz Antik Kenti ziyaret edin. Burayı ziyaret ettikten sonra yakınlarda Meryem Ana Kilisesi, Yedi Uyurlar(Ashab-ı Kehf) var oraları da ziyaret etmeyi ihmal etmeyin. 

Meryem Ana Kilisesi


Efes Antik Kenti








          

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Ahlat

   Ahlat, Bitlis ilinin bir ilçesidir. Nüfusu 22.000 civarında olup Van Gölü'nün kuzeybatısında yer almaktadır.    Şehrin en eski sa...