24 Nisan 2017 Pazartesi

Mardin

                                    



   Medeniyetler beşiği taştan kent Mardin... Mardin müthiş işçilikten oluşan taştan yapılar bütünü olan bir kenttir. Bu kenti özel kılan bu taştan yapıların, günümüze kadar korunması çok sevindirici bir durum. Malesef ülkemizdeki diğer şehirler için aynı durumu söylemek zor. Mardin'in tarihi yapılarının sokakları labirent gibi kaybolmanız muhtemel dikkatli olmakta fayda var :) (çünkü biz kaybolduk.) 



   Mardin'e geldiyseniz mutlaka Mardin Müzesini gezin. Yörenin tarihi hakkında faydalı bilgiler edinebilirsiniz. Müze gayet iyi hazırlanmış ve büyük. Detaylı bir şekilde gezmek vaktinizi alabilir ama kesinlikle değer. 

 
Mardin Müzesi
   
Mardin'in simgesi olan Ulu Cami mutlaka gidilmelidir. Mardin camilerinin en eskisidir. Cami şehir merkezindedir. Kale eteklerindeki Zinciriye Medresesi'nin alt tarafında, adını verdiği mahallededir. Artuklular zamanından kaldığı sanılmaktadır. Avlunun etrafında yer alan yapılar farklı zamanlarda inşa edilmiş. Caminin minaresinde birçok işleme yer almaktadır. 


Mardin Ulu Cami

   Şehirde uluslararası kuruşlarca kültür mirası kabul edilmiş tarihi yapılar mevcuttur. Mardin farklı dini inanışları barındıran sanatsal açıdanda çok değerli tarihi camiler, kiliseler, türbeler ve benzeri dini eserleri barındırmaktadır. Bu bağlamda birçok kültürün kesişme noktasıdır. Aynı zamanda Mardin İpek yolu üzerindedir. 












Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Ahlat

   Ahlat, Bitlis ilinin bir ilçesidir. Nüfusu 22.000 civarında olup Van Gölü'nün kuzeybatısında yer almaktadır.    Şehrin en eski sa...